De redding

Delano Weltevreden
Den Helder

Winkelprofessor Cor Molenaar vraagt de gemeenteraad een half miljoen euro om de Helderse binnenstad nieuw leven in te blazen. De verontwaardigde reacties zijn niet van de lucht.

Die Molenaar durft! Een half miljoen? Is hij helemáál gek geworden! En die ondernemers moeten zelf maar in de buidel tasten, daar zijn ze per slot van rekening ondernemers voor.

Inderdaad, een half miljoen euro is geen kattenpis. Maar dat geldt ook voor de miljoenen die het inmiddels afgeblazen stadhuis op de stationslocatie de gemeenschap de komende veertig jaar zou kosten. De voorstanders riepen om het hardst dat het nieuwe stadhuis er moést komen. Het zou de redding zijn van de Helderse binnenstad. Niemand heeft ooit hard kunnen maken wat het stadhuis de ondernemers in geld zou opleveren. Toch moest het er komen. Professor Molenaar onderbouwt zijn verhaal met cijfers en vertelt hoeveel miljoenen extra Helderse ondernemers binnen drie jaar kunnen verdienen. Zodat de stad leefbaar blijft. Hij vraagt geen miljoenen, tientallen jaren lang, voor een vaag verhaal. Hij vraagt een lousy half miljoen. De afgelopen jaren is jaarlijks een half miljoen euro gereserveerd voor dat nieuwe stadhuis. Gemeenteraad, steek de spaarpot van één jaar in het plan van Molenaar. Willen we deze stad redden, of niet?

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.