New New Beetle

© HSPublicity

De nieuwe Beetle is herkenbaar als New Beetle, maar toch compleet nieuw. Ten opzichte van de New Beetle groeide de lengte met 15 cm tot 428 cm. De breedte bedraagt nu 181 cm (plus 8 cm). De hoogte nam met 1 cm af tot 149 cm.

Samen met een duidelijk grotere wielbasis (254 cm) en spoorbreedte resulteert dat een krachtiger voorkomen. De sportiviteit wordt benadrukt door de langere daklijn en de verder naar achter én schuiner geplaatste voorruit. Het interieur van de Beetle zit vol verwijzingen naar het interieur van de originele Kever. Zo heeft hij net als de oer-Kever een tweede handschoenenkastje waarvan de klep naar boven opent.

Het benzinegamma start met de 1.2 TSI BlueMotion Technology (77 kW), gevolgd door de 118 kW sterke 1.4 TSI. De uitstoot bedraagt respectievelijk 129 en 139 g/km waarmee beide varianten goed zijn voor 20 procent bijtelling bij zakelijk gebruik. De topversie is de 2.0 TSI met 147 kW vermogen. Dieselen kan met de 1.6 TDI BlueMotion Technology, die met zijn uitstoot van 112 g/km ook in aanmerking komt voor 20 procent bijtelling.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.