SRC voorlopig zonder Robbert-Jan Klein

Redactie Schagen
Heiloo

SRC begint zondag op het eigen Groenoord met negatieve gedachten en een slecht gevoel aan de bekercompetitie. Als met Limmen weer een tegenstander van (gelijk) niveau wordt getroffen. En dat is de ploeg die terugkeert in de derde klasse tot dusverre slecht bevallen.

Ook dit weekeinde met respectievelijke nederlagen tegen Always Forward (2-3) en het organiserende HSV (1-2) tijdens het Zomertoernooi in Heiloo.

Erger nog dan de cijfers, constateerde trainer André Rijnders met verbijstering, was de wijze waarop SRC ten onder ging. En met de snelle aftocht van Robbert-Jan Klein, die door de Hoornse vierdeklasser binnen vijf minuten uit de wedstrijd werd geschopt, ook nog eens persoonlijke schade opliep.

Het is nog maar de vraag of boy wonder de competitiestart op 6 september haalt. Al leek de enkel die meteen in het ijs werd gezet zondag niet veel dikker geworden. Klein werd onderuit gehaald terwijl hij scoorde.

Veld oplopen

,,Eigenlijk had ik toen meteen met de jongens van het veld moeten lopen’’, keek zijn trainer later nog eens op dat moment terug. ,,Als een club zó wil winnen dan niet ten koste van ons.’’

Maar SRC bleef staan, verspeelde een 2-0 voorsprong en keerde twee dagen later terug voor het vervolg. ,,Dit was nog slechter dan zomeravondvoetbal’’, zei Rijnders halverwege de wedstrijd tegen HSV.

In de wetenschap dat zijn ploeg kwaliteit heeft ingeleverd en met 21 spelers voor twee elftallen kwantitatief problemen kent. De trainer: ,,Ze zijn ook nog eens als tamme vogeltjes teruggekeerd van vakantie.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.