Goudmijn kijkt uit naar nieuwe klus bij jeugd AZ

Alkmaar

,,Heel erg leuk”, reageert Kenneth Goudmijn. De Heerhugowaarder, die nu nog de zaalvoetballers van FC Marlène en zondageersteklasser SVW’27 onder zijn hoede heeft, gaat volgend seizoen aan de slag bij AZ.

De 45-jarige Goudmijn wordt in Alkmaar assistent van Jong AZ, AZ Onder 19 en AZ Onder 17. De oud-prof, die zelf in het verleden ook bij AZ speelde en daarnaast onder meer uitkwam voor Eindhoven, Haarlem en Cambuur Leeuwarden, tekende vrijdagmiddag een contract voor twee seizoenen.

Ervaring

,,Kenneth kan goed met spelers omgaan”, reageerde Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg op de website van AZ. ,,Als oud-prof weet hij wat er gevraagd wordt om het betaalde voetbal te halen en daarnaast heeft hij veel ervaring en kwaliteit als trainer. Hij spreekt de taal van de spelers. In zijn functie moet hij de overgang tussen AZ Onder 17, AZ Onder 19 en Jong AZ verkleinen. Zo kan hij Martin Haar advies geven over doorkomende spelers. Kenneth kan met zijn kennis en ervaring iets toevoegen aan de jeugdopleiding, wij zijn erg blij dat we hem aan ons hebben kunnen verbinden.”

Ook Goudmijn, die sinds januari al meeliep in de jeugdafdeling van AZ, kijkt uit naar de samenwerking. ,,Ik heb enorm veel geleerd bij SVW’27 - waar ik de selectie heel dankbaar voor ben - en ik ben erg blij dat ik me nu als trainer verder mag ontwikkelen bij een professionele club. Ik ga fulltime aan de slag bij een fantastische organisatie. En in een heel goed team. Daar kijk ik erg naar uit.”

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen