Drugs en wapens in autoverhuurbedrijf West

Sander van Lubeck
Amsterdam

Rechercheurs hebben de drugshandel deze week een gevoelige tik uitgedeeld. In Amsterdam werden drugs, wapens en geld in beslag genomen. Er zijn acht aanhoudingen verricht.

Bij een bezoek aan een autoverhuurbedrijf in Amsterdam-West roken de agenten een wietgeur. Zij zagen dat er een man naar buiten kwam lopen met een doos in zijn handen. In de doos bleek een grote hoeveelheid softdrugs te zitten. In een van de ruimtes werden nog twee dozen met softdrugs gevonden. In de ruimte waar de auto’s stonden die werden verhuurd, werd een tas met twee machinepistolen en twee pistolen aangetroffen. Vier verdachten werden aangehouden, drie zijn donderdag voorgeleid en in bewaring gesteld, de vierde wordt vrijdag voorgeleid.

In  een woning aan de Jan Evertsenstraat troffen de rechercheurs dinsdag drie kilo coke en 18.000 euro. Er bevonden zich in de woning, die soms verhuurd wordt aan criminelen, twee Colombianen. Zij zijn aangehouden. Eén van hen wordt vrijdag voorgeleid.

In een woning in de omgeving van de Veemkade waar niemand stond ingeschreven, is maandag een bezoek gebracht. Voorafgaand aan de controle werden zes gsm’s naar beneden gegooid. Binnen bleken twee Albanezen te verblijven en er werden aanwijzingen aangetroffen voor handel in verdovende middelen. In de woning werd 300.000 euro en een kleine hoeveelheid XTC aangetroffen. De verdachten worden donderdag voorgeleid bij een rechter-commissaris.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.