Tegenslag inzameling voor Roemenië in Hippolytushoef

Harry de Jong
Hippolytushoef

De Stichting Netwerk Roemenië (SNR) uit Hippolytushoef kampt met tegenslag rond haar jaarlijkse voedselactie voor armen in Roemenië tussen sinterklaas en kerst. Vrijwilligers van de stichting mogen niet meer in de supermarkten staan om spullen in te zamelen.

De stichting verzamelt nu dinsdag, komende donderdag en zaterdag en maandag 15 december voedsel in de voormalige school De Marske aan de Irisstraat 2 in Hippolytushoef.

Normaal is de SNR-inzameling in drie supermarkten. Het voedsel zou dit jaar worden verdeeld in de Roemeense dorpen Boiu en Secuieni. Er was informeel alweer toestemming geven om weer in dezelfde supers te staan. Onlangs kwam echter het bericht van de hoofddirectie van de betrokken winkels dat acties rond de decemberfeestdagen uit den boze waren.

SNR houdt komende zaterdag (13 december) sowieso al een markt in De Marske, waarvan de opbrengst voor het goede doel is. Nu wordt de voormalige school ook beschikbaar gesteld om voedselwaren naartoe te brengen. Dit kan deze dinsdag, donderdag en zaterdag van 10 tot 15 uur en maandag 15 december eveneens tot 15 uur. SNR stelt van de gebrachte waren voedselpakketten samen die de stichting dinsdag 16 december naar Roemenië brengt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.