Niveauverschil tussen Vitesse en Beverwijk te groot

Rinus van der Lugt
Derde klasse B

De spelers van Vitesse’22 hadden de speech van trainer Patrick van der Fits in de rust wel erg letterlijk opgevat. ,,Probeer niet in duels terecht te komen. Kijk uit voor onnodige blessures en gele kaarten”, waren de woorden van Van der Fits.

Voor de spelers van de thuisploeg was dit het sein om het tweede bedrijf gas terug te nemen. ,,Dit was natuurlijk niet de bedoeling”, gaf Van der Fits na afloop aan. Gelukkig ondervond de ploeg geen nadelige gevolgen van deze instelling, daarvoor was tegenstander Beverwijk gewoon te zwak.

Het enige nadeel is dat Vitesse’22 op 5-1 bleef steken terwijl in de race om een plek in de nacompetitie elk doelpunt kan tellen.

Heel anders ging het in de rust toe in de kleedkamer van de bezoekers. ,,Daar werd aardig wat gekankerd op elkaar”, gaf Van Petersen na afloop aan. ,,Iedereen heeft elkaar even de waarheid verteld.”

Veel maakte dat eigenlijk niet meer uit, want bij de rust was het leed voor Beverwijk al geleden. ,,Ongelooflijk hoe makkelijk wij de doelpunten weggegeven”, foeterde Van Petersen. ,,Bij de eerste twee treffers had de voorzet eruit gehaald moeten worden. Bij de derde kan iemand zo maar recht doorlopen en bij de vierde wordt de bal in plaats van naar de zijkant door het midden weg gekopt. Makkelijker kun je het niet maken.”

Dat de beginfase voor de thuisploeg was, was niet echt verrassend. Beverwijk moest even bijkomen van het feit dat bij het warmlopen Jerry de Vet niet ingezet kon worden. ,,De pech blijft ons toch achtervolgen”, aldus Van Petersen.

De bezoekers hadden een kwartier nodig om de organisatie goed neer te zetten, maar toen had doelman Hoogeland al tweemaal de bal uit het net moeten halen. Rick Beentjes en Mats Laan waren de schutters.

Dat het lange tijd bij deze treffers bleef, mag spits Jort Kaandorp zich aantrekken, want als deze aanvaller scherper was geweest dan had de voorsprong al beduidend hoger kunnen zijn.

De gemakzuchtige houding, omdat Vitesse’22 al dacht dat de zege binnen was, bracht de ploeg toch nog in problemen. Geoffrey Purse zorgde voor de aansluitingstreffer. ,,Vanaf dat moment waren wij het even helemaal kwijt”, concludeerde Van der Fits.

Robin Bakker trok zijn ploeg echter weer over de drempel door het verschil op twee treffers te brengen. Jasper Rutgers nam de laatste twee doelpunten voor zijn rekening.

,,Met het oog op de komende duels heb ik mijn beste spelers eruit gehaald”, aldus Van Petersen. ,,Die heb ik straks weer hard nodig.”

Vitesse’22: Laan; Poel, Veldt, Rutgers, Van den Berghe (60. Ten Broek); Peters, Spil (85. Kamlag), Laan; Bakker, Kaandorp, Beentjes (70. Bakker).

Beverwijk: Hoogeland; Van Santen (75. Daalen), Limmen, Hoogeland, Karatas; Stoker (72. Gerrits), Sturk, Botman, Suijkerbuijk; Goyers (65. (Mello), Purse.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen