Veel oudere ondernemers onzeker over pensioen

Veel ondernemers die binnen nu en vijf jaar met pensioen gaan, verkeren in onzekerheid of ze wel genoeg geld hebben om van te leven. Slechts 59 procent van de oudere mkb'ers is er zeker van dat ze waarschijnlijk genoeg hebben voor een verzorgde oude dag.

Sommige ondernemers geven aan dat ze door de crisis nagenoeg alles zijn kwijtgeraakt. Dit blijkt uit onderzoek van BusinessCompleet onder 734 mkb-ondernemers, van wie 369 zzp'ers. De groep ondernemers die aan het onderzoek heeft meegedaan en tussen nu en vijf jaar met pensioen gaat, is 89 personen. Gezien de grootte van deze groep alleen absolute getallen in plaats van percentages. 33 ondernemers geven aan dat ze na hun pensionering genoeg hebben om van te leven. 7 deelnemers geven aan dat het afhangt of ze de zaak goed kunnen verkopen.

Een derde van deze groep oudere deelnemers vreest voor hun financiële toekomst. 3 ondernemers geven aan door de crisis alles kwijt te zijn geraakt, 11 geven aan dat ze niet genoeg geld hebben en financiële zorgen hebben over later en 11 ondernemers geven aan dat ze na hun pensionering waarschijnlijk moeten blijven werken. (Foto: Thinkstock)

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.