’Wethouder Haitsma terugtrekken uit college Den Helder’

Den Helder

De VVD Den Helder denkt erover na om wethouder Bob Haitsma terug te trekken uit het college, naar aanleiding van de stadhuisdiscussie. Dat heeft raadslid Kees Visser maandagavond gezegd tijdens de commissievergadering Bestuur en Middelen.

Haitsma is een van de vier wethouders die een verklaring heeft afgegeven dat de huidige renovatieplannen onverstandig zijn. Volgens de ChristenUnie zouden de vier wethouders hun positie moeten opgeven, waarop Visser stelde dat de VVD zich inderdaad beraadt op de positie van Haitsma.

Tijdens de commissievergadering ging het bijna drie uur lang over de renovatie van het huidige stadhuis, en dan vooral over de gegevens die het college heeft aangeleverd.

Door het college wordt meer dan dertien miljoen euro gevraagd om de renovatie uit te voeren inclusief aanvullende wensen. De voorstanders van stadhuisrenovatie wilden vooralsnog alleen de eerder besproken negen miljoen beschikbaar stellen, de overige kosten moesten nog ’besproken’ worden volgens deze partijen. Zij wilden niet zeggen of zij met de voorstellen van het college instemmen.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.