Lustrum Streekbos Paviljoen met nieuwe wandelpaden

Tanja Koopen
Bovenkarspel

Het vijfjarig bestaan van het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel wordt door de gebruikers aangegrepen om een feestje te vieren en nieuwe wandelpaden te openen.

In augustus 2010 werd het pand opgeleverd, maar pas het voorjaar erop werd het in gebruik genomen. Dus is het deze maand precies vijf jaar geleden dat restaurant IJgenwijs en het IVN West-Friesland hier een nieuwe start maakten. Klimpark Streekbos haakte afgelopen zomer aan. In het pand is ook sterrenkundige vereniging Orion gevestigd.

Bij het vijfjarig bestaan opent het IVN officieel de vernieuwde natuurpaden door het Streekbos. Zowel van het Natuurpad door het Ecoproject als het Kabouterpad voor de jeugd als het Wonderpad worden folders gemaakt, die bij het IVN tegen een geringe vergoeding te verkrijgen zijn. Deze dag zijn de paden onder leiding van een gids gratis te wandelen.

Het Natuurpad is voorzien van genummerde palen langs de paddenpoel, vogelkijkwand en beestenboet. Het Wonderpad is bedoeld voor bezoekers met een visuele beperking. Zo is er een speciale voelkoffer met natuurlijke materialen en zijn er geurende kruiden gebruikt.

De festiviteiten starten om 11 uur. Burgemeester Marian Goldschmeding opent kort daarna de paden. Ook is er deze dag een kleurwedstrijd met prijzen, een vaartocht, boottochten en een boekenmarkt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen