VVD verliest steun onder artsen

VVD verliest steun onder artsen. Archieffoto© ANP

Leontien van Engelen

De steun voor de VVD onder artsen en medische studenten neemt af. Dat komt woensdag naar voren uit een peiling van het vakblad Medisch Contact onder KNMG-leden. Het populairst onder artsen is D66 met 25 procent van de stemmen.

Bij de vorige verkiezingen in 2010 waren de liberalen nog veruit het populairst onder de artsen, zo blijkt uit de enquête die door 1249 artsen is ingevuld. Toen kreeg de VVD nog 24 procent van hun stemmen. Nu zegt 16 procent van de ondervraagden op de VVD te zullen stemmen. Specialisten stemmen vaker op de partij van Mark Rutte dan huisartsen (respectievelijk 22 procent en 9 procent).

De grootste oppositiepartij PvdA heeft de steun van 10 procent in de peiling. Twee jaar geleden was dat nog 18 procent. De SP komt op 6 procent uit. Van de artsen zegt 15 procent nog niet te weten waar hij op gaat stemmen.

Driekwart van de artsen en studenten geneeskunde wil marktwerking in de zorg afschaffen, blijkt uit de peiling van het tijdschrift. Partijen die zich het sterkst keren tegen marktwerking, de PvdA en SP, worden volgens Medisch Contact daar vooralsnog niet voor beloond door artsen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.