Copa-versie van Seat Altea (XL) uit

De Copa Business-uitvoeringen van de Seat Altea en de Seat Altea XL Stationwagon maakten al deel uit van het gamma, een ‘gewone Copa’ nog niet. Maar dat is nu wel het geval.

De Seat Altea Copa en Altea XL Stationwagon Copa zijn alleen leverbaar met de 77 kW sterke 1.2 TSI benzinemotor. De Copa-versies van de Seat Altea en Altea XL Stationwagon zijn qua uitrusting gebaseerd op de uitvoering Reference. De Copa-versie voegt daar de volgende voorzieningen aan toe: climate control, een multifunctioneel stuurwiel, cruisecontrol, Bluetooth en comfortstoelen met lendensteunverstelling en speciale (donkere) Copa-bekleding. Aan de buitenzijde kenmerken de Seats Altea zich door lichtmetalen 16-inchwielen, mistlampen vóór met bochtverlichting en Copa-emblemen op de portieren. Verder zijn ze voorzien van verwarmbare buitenspiegels. De totale waarde van het Copa-pakket voor de Altea bedraagt 2.300 euro; Seat levert het pakket echter voor een meerprijs van 500 euro ten opzichte van de Reference-uitvoering.

Er is echter nog meer nieuws te melden op ‘Copa-vlak’. Seat heeft namelijk de prijzen van de Ibiza’s Copa met 500 euro verlaagd, waardoor de meerprijs van de Copa-uitvoering ten opzichte van de Reference nu nog maar 300 euro bedraagt.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.