Max van de Kerkhof legt Rondje Noordkop verbaasd af

Max van de Kerkhof.© Foto HMC

Ed Dekker
Den Helder

Zo’n kwart eeuw zwierf Max van de Kerkhof (77) rond in Den Helder en in zijn woonplaats Schagen. Als verslaggever van het Helders Weekblad en Schager Weekblad kwam hij overal. Max dacht de stad goed te kennen. Tot vrijdag, tot Rondje Den Helder.

,,Een openbaring zo’n tocht”, zegt hij op de hoge liniewal richting Middenweg verbaasd. ,,Nooit geweest hier. Het begon al kort na de start. Waar zit ik, dacht ik. Ik kon mij niet eens oriënteren.”

Als trainer zat Max bij zeven voetbalclubs in Noordkop. Een pure sportliefhebber, actief en passief. ,,Ik dacht dat mij niks kon overkomen”, zegt hij in het Timorpark.

Totdat 2 oktober 2016 aanbrak. Prostaatkanker, in agressieve vorm. Nu, 35 bestralingen later, wandelt hij met zijn vrouw Ria langs het Helders Kanaal. Verbaasd en blij.

Hem wacht drie jaar hormoontherapie. ,,Ik doe mijn best. De artsen waren verbaasd over mijn goeie conditie.” Hij wil ook komende week etappes van Rondje Noordkop lopen.

,,Vroeger moest ik weinig hebben van wandelen. Nu, met dit, denk ik daar heel anders over. Zeker als het zoveel nieuws en mooie contacten oplevert.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.