CIDI doet aangifte tegen Castricummer

Castricum

Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israel (CIDI) heeft aangifte gedaan tegen Castricummer Jan van der Weiden vanwege antisemitische tweets.

In een serie Engelstalige berichten schrijft Van der Weiden dat ’de joden de Amerikaanse politiek controleren.

Op 22 juli schreef hij ’Hoe meer Israëlische soldaten ik zie, hoe trotser ik ben op Duitse soldaten in de Tweede Wereldoorlog.’ En op 28 juli dat ’alle zionistische joden een genetisch defect hebben waardoor zij gewelddadig en inhumaan zijn.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Weiden stond op plek 7 op de kieslijst van de Castricumse SP tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Deze partij laat weten dat de uitspraken niet namens de SP zijn gedaan.

Van der Weiden zegt dat hij al jaren niet meer betrokken is bij de SP. Wel stond hij woensdagmiddag nog op de website van de partij.

Het twitteraccount van Van der Weiden is inmiddels wel uit de lucht.

In een reactie zegt Van der Weiden dat hij niets tegen Joden heeft, maar zijn tweets voortkomen uit woede over de behandeling van Palestijnen door Israël.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.