Koninklijke paarden

Het Koninklijk Staldepartement in Den Haag geeft 9 en 10 juni aanstaande presentaties met paarden en rijtuigen van de koningin op Paleis Het Loo. De stalpresentaties vinden plaats tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur.

Het Koninklijk Staldepartement toont diverse aanspanningen van rijtuigen, zoals de Gala Glasberline, Gala Landauer en enige jachtwagens, begeleid door koetsiers, lakeien en rijknechten. Medewerkers van het Koninklijk Staldepartement geven uitleg en beantwoorden vragen over de paarden, aanspanningen, rijtuigen en de hieraan verbonden tradities. De Rijstal laat zien hoe de paarden worden voorbereid op het escorteren van de koningin. Voor het evenement worden meer dan twintig paarden uit Den Haag van stal gehaald.

Ook zijn de koninklijke auto’s in de koetshuizen te bezichtigen, zoals de Amerikaanse Winton uit 1924 van koningin Emma, de Mercedes 300 cabriolet van koningin Wilhelmina, de Fiat coupé van prinses Beatrix en prins Claus, en de speciaal voor koningin Beatrix verlengde Ford Granada uit 1981. Ook staat de door de koningin gebruikte donkerblauwe Ford Scorpio opgesteld.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.