Mercedes-Benz onthult details nieuwe B-Klasse

© HSPublicity

Mercedes-Benz introduceert tijdens de IAA in Frankfurt de nieuwe B-Klasse. De auto is nog niet in vol ornaat te zien, maar de fabrikant licht alvast wel een flinke (technische) tip van de sluier op. De Mercedes-Benz B-Klasse wordt aangeboden met compleet nieuwe motoren. Die zijn allemaal voorzien van een turbo.

Ze vallen op door hun hoge vermogen en koppel in combinatie met gunstige cijfers voor verbruik en CO2-uitstoot. Ze zijn ook uitgerust met de directe brandstofinspuiting die Mercedes-Benz sinds vorig jaar gebruikt voor de BlueDIRECT V6- en V8-motoren.

In eerste instantie is de B-Klasse leverbaar met een 1,6-liter benzinemotor; in de B 180 met 90 kW en in de B 200 met 115 kW. Het maximumkoppel is respectievelijk 200 en 250 Nm, in beide gevallen is dat al vanaf 1.250 t.p.m. beschikbaar. Voor deze nieuwe viercilinder 1,8-liter turbodieselmotor past Mercedes-Benz common-railtechniek toe. De B 180 CDI levert 80 kW vermogen, de B 200 CDI heeft een vermogen van 100 kW. Het koppel bedraagt respectievelijk 250 Nm vanaf 1.400 t.p.m. en 300 Nm vanaf 1.600 t.p.m.

Een primeur is de nieuwe 7G-DCT-transmissie met dubbele koppeling. Wanneer de auto op de markt komt, maakt Mercedes-Benz bekend tijdens de IAA in Frankfurt in september.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.