Vrouwen gedupeerd door babbeltruc in Den Helder

Vrouwen gedupeerd door babbeltruc in Den Helder

Redacteur Den Helder
den helder

Twee vrouwen zijn in Den Helder gedupeerd door een babbeltruc. Het gaat om een 82-jarige mevrouw van het Bernhardplein en een 81-jarige vrouw die aan het Heiligharn woont.

De 82-jarige bewoonster van een flat aan het Bernhardplein was maandagmiddag de dupe van een babbeltruc. Rond half vijf werd er aangebeld door een man die zich uitgaf als pakjesbezorger.

Hij kwam een pakketje afleveren waar nog een bedrag van 80 eurocent voor betaald moest worden. De bezorger kon het bedrag echter niet contant innen omdat dat tegenwoordig via een pinapparaat moet.

Het slachtoffer gaf haar pas af, dat naast een soort pinapparaat (op een telefoon gelijkend voorwerp) gehouden werd. Na invoeren van de pincode bleek het apparaat (volgens de bezorger) een storing te hebben. Vervolgens ging de man met het pakketje weer weg. Dezelfde en daarop volgende dagen werden geldbedragen van de rekening van de slachtoffer gehaald.

Hetzelfde overkwam een 81-jarige bewoonster van het Heiligharn even daarvoor.

De politie waarschuwt nadrukkelijk voor dit soort praktijken en adviseert met klem om daar waar mensen aan de deur komen altijd om legitimatie te vragen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.