‘Doodgeschoten Raymon had psychose en was ongewapend’

© Foto: DNP.NU

Purmerend

Raymon van der Tien, de 41-jarige Purmerender die afgelopen vrijdagochtend in zijn woonplaats is doodgeschoten door de politie, verkeerde op dat moment in een psychose en was ongewapend. Dat zeggen vrienden van het slachtoffer, die anoniem willen blijven. Het Openbaar Ministerie meldt dat de man ‘met een groot voorwerp in zijn handen schreeuwend en dreigend op de agenten af kwam’.

De vrienden van Van der Tien vermoeden dat het ‘grote voorwerp’ een stofzuigerstang was, die hun logee had meegenomen toen hij ’s nachts ‘in angstige en verwarde toestand’ hun huis in Purmerend had verlaten. Het OM wil dit niet bevestigen.

Volgens het Openbaar Ministerie kwam de politie de man op het spoor na een melding van een man die een autoruit had ingeslagen. ,,De ter plaatse geroepen politieagenten werden, in hun zoektocht naar deze persoon, op een locatie waar het ’s nachts aardedonker is, geconfronteerd met een voor hen onbekende man’’, aldus het OM maandagmiddag. ,,Deze man had een groot voorwerp in zijn handen en kwam daarmee schreeuwend en dreigend op de agenten af. Het hierop volgend handelen van de politieagenten is onderwerp van onderzoek door de Rijksrecherche.’’

Het dramatische incident had vrijdagochtend rond vijf uur plaats op en in de buurt van de Westerdraay, een fiets- en wandelpad aan de Beemsterringvaart.

Lees ook: Vrienden van doodgeschoten Purmerender: ’Ray had geen wapen’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.