Kondo Budjang degradeert uit eerste divisie

Nieuwegein

De zaalvoetballers van Kondo Budjang zijn er niet in geslaagd zich te handhaven in de eerste divisie. De Zaanse ploeg sneuvelde vrijdagavond in de tweede ronde van de nacompetitie. Kawin trok over twee wedstrijden met 10-8 aan het langste eind.

De eerste confrontatie eindigde vorige week in 3-3. Een matige uitgangspositie, maar aangezien eerder dit seizoen in de competitie het uitduel bij Kawin werd gewonnen, meldde Kondo zich met voldoende vertrouwen in Nieuwegein. Bovendien werd in Wormer een 0-3 achterstand goed gemaakt, waardoor het gelijkspel toch enigszins als een overwinning werd gevoeld.

Maar in Nieuwegein liepen de bezoekers al snel achter de feiten aan. Bij rust koesterde de thuisploeg een 3-0 voorsprong. Kondo was bovendien Rodney de Bonte al kwijt, die na een gele kaart door bleef protesteren en weg werd gestuurd. Vlak na rust gloorde er voor de bezoekers na een door Mandjano Manuputty benutte strafschop weer even hoop (3-1), maar Kawin bracht de marge direct uit de aftrap weer op drie treffers (4-1).

Stanley Louhatapessy scoorde halverwege de tweede helft nog wel 4-2, maar Kawin profiteerde vervolgens dankbaar van de risico’s die de bezoekers noodgedwongen namen en liep uit naar 7-2.

Het pleitte voor de spelers van Kondo dat zij het hoofd niet lieten hangen en met Jaïr Manuputty als vliegende keep de eindstand nog een draaglijk aanzien gaf. Chris Manuputty, Randazzo Manuputty en Daan Appel scoorden, maar het ontbrak de Zaanse zaalvoetballers aan tijd om de thuisploeg nog serieus in verlegenheid te brengen.

,,Zuur’’, zuchtte trainer Ferdinand Hofland. ,,We begonnen net als vorige week te slap aan de wedstrijd. Maar we zijn niet gedegradeerd op dit duel. We hebben het seizoen te wisselvallig gespeeld en moeten nu op de blaren zitten.’’

Met de nederlaag kwam een einde aan het trainerschap van Hofland bij Kondo. De oefenmeester keert terug naar Marlène, waar hij de functie van hoofd jeugdopleiding op zich neemt.

Wie de nieuwe trainer van Kondo wordt is nog niet bekend. Het bestuur wilde eerst afwachten in welke klasse de ploeg volgend seizoen uitkomt, om de simpele reden dat in de eerste divisie een hoger trainersdiploma vereist is dan in de topklasse; een verschil met grote gevolgen voor het ’salaris’.

Kawin neemt het in de finale van de nacompetitie op tegen HZV ’t Vennewater. Laatstgenoemde ploeg hoefde zich niet meer in te spannen om deze eindstrijd te bereiken. Tegenstander Golden Stars werd door de KNVB gediskwalificeerd. Vorige week werd het duel tussen beide ploegen vlak voor tijd gestaakt, omdat de Amsterdammers door een opeenvolging aan straffen niet meer met een reglementair aantal spelers in het veld stonden. Omdat hervatten onmogelijk is, riep de KNVB de topklasser uit tot winnaar van de tweeluik.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons