Politie op zoek naar slachtoffers woninginbraak Den Helder

Den Helder eo
den helder

De politie is op zoek naar bewoners van woningen van de Indische buurt en Jeruzalem waar in de nacht van 9 oktober geprobeerd is in te breken.

Op dinsdagochtend 9 oktober werden rond vier uur twee mannen aangehouden bij een woning aan de De La Reystraat op verdenking van inbraak. Een oplettende getuige zag de twee in het donker geklede mannen  bezig bij het raam van de woning en belde de politie. Toen de politie bij de woning kwam, was een van de mannen binnen. De andere man stond voor de woning en rende weg. Hij kon na een korte achtervolging in een steeg worden aangehouden. De man die via een opengebroken raam binnen in de woning was werd ter plekke aangehouden. Het ging om een 33-jarige man uit Hummelo en een 32-jarige man uit Den Helder.

Uit onderzoek is gebleken dat de twee mannen in de nacht van 8 op 9 oktober ook bij andere woningen in bovengenoemde wijken geprobeerd hebben in te breken. Bij de politie zijn echter tot nu toe geen meldingen of aangiftes bekend. Het kan zijn dat bewoners de schade niet op hebben gemerkt of pas later hebben geconstateerd.

De politie wil alsnog graag informatie van bewoners waar deze nacht geprobeerd is in te breken. Zij kunnen bellen met het woninginbrakenteam op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.