Con Zelo en Tonegido/KS regionale troeven veldhandbal

Casper Duin
Schagen

De eerste klasse van de veldhandbalcompetitie, het hoogste niveau in de regio, is zonder Nederlands kampioen DSO (Den Helder) en Geel Zwart flink uitgedund. Beide selecties hebben besloten zich volledig op de zaal te willen richten.

Bij de vrouwen is Con Zelo daarmee de enige regionale vertegenwoordiger uit de Noordkop in de hoogste klasse in de buitenlucht. Het eerste damesteam uit Waarland staat dit seizoen onder leiding van de enthousiaste nieuwe trainer Bozidar Zorko.

Con Zelo start het seizoen volgende week zondag (31 augustus) met een uitwedstrijd tegen Westfriezen in Zwaag. Deze wedstrijd op sportpark ’t Krijt in Zwaag start om 13 uur. De eerste klasse telt komend seizoen acht teams.

Bij de mannen is Tonegido/Kleine Sluis actief op dit niveau. Het team dat na het vertrek van Meinte Boersma (naar Schagen) nog steeds geen nieuwe hoofdtrainer heeft gepresenteerd. Tonegido/Kleine Sluis start het veldseizoen op 4 september met een uitwedstrijd om 20.15 uur bij ’t Fortuin/VVW in Wervershoof.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.