Bart Koopmans mist WK stockcars

Redactie Schagen
Winkel

Met een verschil van enkele punten miste Bart Koopmans de kwalificatie voor het WK stockcars in het weekeinde van 19 tot 21 september in het Engelse Coventry.

Tijdens de laatste mogelijkheid tot plaatsing voor de mondiale strijd moest hij in Emmen maar enkele punten winnen ten opzichte van twee opponenten: de Friese coureurs Harmen Zwerver en Jan Roelof Wijbenga.

,,Tijdens de manches op de bemodderde Drentse speedwaybaan ging het prima’’, vertelde de coureur uit Winkel na afloop. ,,Ik moest alleen de wedstrijd nog beheerst uitrijden.’’

Groot was zijn verassing toen concurrent Wijbenga met een ronde achterstand het parcours weer opreed en met een ogenschijnlijk haperend voertuig rondsukkelde. ,,Hij wachtte me af, want toen ik hem passeerde ging het gas van de Fries er vol op en volgde een rampartij waardoor ik compleet werd gelanceerd. Einde strijd.’’

Daarna viel Wijbenga’s stockcar stil, maar hij wist later alsnog – heel ver achterop en nadat de race al was afgevlagd - de finish te passeren. Hij verdiende er de puntjes mee die per saldo het verschil maakten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.