Zeven jaar cel voor misbruik en verhandelen dochtertje

Zeven jaar cel voor misbruik en verhandelen dochtertje. Foto: Archieffoto HDC Media

alkmaar

De 39-jarige Opperdoezer die zijn toen tienjarige dochter misbruikte, haar drogeerde en seks liet hebben met andere mannen, is woensdag door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld tot zeven jaar cel.

Het openbaar ministerie had twee weken geleden negen jaar cel geëist. De straf viel lager uit omdat de rechtbank niet bewezen acht dat de man ook zijn stiefdochter heeft verkracht en haar dwong tot prostitutie. Volgens de rechtbank is de verklaring van de stiefdochter weliswaar geloofwaardig, maar is er geen ondersteunend bewijs voor gevonden.

Wel staat voor de rechters dus vast dat het dochtertje van de man gedurende ongeveer twee jaar, toen ze toen en elf jaar oud was, slachtoffer is geworden van haar vader.

De man gaf haar pillen en poeders waardoor zij van de wereld raakte en alles deed wat vader wilde. Ook bood hij haar aan andere mannen aan, die volgens hem ’grote bedragen voor seks met haar over hebben’. Het geld stak hij in eigen zak, het kind beloofde hij een nieuwe laptop.

Ook liet hij het kind seks hebben met zijn vriendin en met de buurman. De vriendin is woensdag veroordeeld tot 120 uur werkstraf en de buurman tot zes maanden cel waarvan drie voorwaardelijk. Tegen hem was 2,5 jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist.

De vader moet zijn dochter een schadevergoeding van ruim 25.000 euro betalen. Voor de rechters staat wel vast dat de man zijn stiefdochter drogeerde en haar hem liet bevredigen. Hij moet haar 3500 euro betalen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen