Intelligente overwinning SEW

wognum

Een kampioenswedstrijd vraagt om meer. Meer consistentie, meer breedte in de selectie en meer inlichtingen - ja, ook dat. Westfriesland/SEW had zijn oor in de wandelgangen goed te luisteren gelegd, en kwam door een mix van voorkennis en vechtlust tot een belangrijke overwinning op Succes Schoonmaak/VOC: 23-20.

Een wedstrijd als deze, een derde krachtmeting in de kampioensgroep A, wordt niet gewonnen in de dekking, niet in de voorbereiding, maar in de wandelgangen. De afgelopen week meldden zich speelsters bij SEW-coach Aaf van Dijk met nieuwe informatie. Hadden ze bijvoorbeeld iets gehoord over speelster X, die niet links in de opbouw zou spelen, zoals ze dat normaal doet, maar rechts.

Van Dijk verzamelde de bruikbare informatie, bundelde die met de al beschikbare kennis over speelsters en tactieken, en koppelde daar afspraken aan voor SEW’s dekking en aanval. Dit masterplan verscheen puntsgewijs op een groot wit vel, en bij rust, zaterdag, hoefde Van Dijk `alleen nog maar die afspraken te herhalen en hard aan te stippen met haar grote stift’.

Een overwinning boek je zo.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen