Externe opvolging bij familiebedrijven

© HSPublicity

Wie gaat het familiebedrijf overnemen? Dat is bij veel bedrijven vaak een moeilijke kwestie. Familiebedrijven staan over het algemeen positief tegenover opvolging door niet-familieleden in de directie, zo blijkt uit onderzoek van organisaties Boer & Croon en Boekel De Nerée onder bestuursleden van zo’n veertig familiebedrijven met een minimale omzet van 20 miljoen euro.

Ruim driekwart van de bestuurders van familiebedrijven denkt dat externe opvolging zorgt voor een frisse blik op de organisatie. De helft is van mening dat bestuursopvolging binnen de familie niet noodzakelijk is voor het voortbestaan van het bedrijf. Bovendien zou dit niet-familieleden binnen het bedrijf juist motiveren.

De kwaliteit van de kandidaat is belangrijker dan de familiebanden. „Familiebedrijven worden steeds professioneler. Wanneer de familie geen geschikte opvolgingskandidaat biedt, kiest zij liever voor externe kwaliteit en regelt zij de zeggenschap op een andere manier”, zegt Maarten Vijverberg, partner bij Boer & Croon.

Een externe bestuurder brengt volgens de ondervraagde bestuurders ook risico’s met zich mee. Maar liefst 62 procent van de ondervraagden is bang voor het feit dat de familiewaarden en het familiekarakter van de onderneming verloren gaan. Andere risico’s zijn volgens hen het kortetermijndenken van de directie (30 procent), het gebrek aan motivatie van de externe bestuurder (27 procent) en het feit dat de familie zich minder betrokken voelt wanneer een externe bestuurder aan het roer staat (27 procent).

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.