Woningbouw in Callantsoog na kritiek van tafel

Michiel Snik
Callantsoog

Het plan om dertien huurwoningen te bouwen op de hoek Denneweg/Duinroosstraat in Callantsoog is wat wethouder Jelle Beemsterboer betreft van de baan. Hij wil het plan schrappen na kritiek uit het dorp.

De gemeente had samen met Wooncompagnie een plan ontwikkeld voor dertien sociale huurwoningen op deze locatie. Bij een bijeenkomst voor de inwoners van Callantsoog in april kwam er veel kritiek.

Daarom wil Beemsterboer deze maand aan de gemeenteraad voorstellen het hele plan te schrappen.

In Callantsoog zijn volgens de gemeente weinig betaalbare sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen. Daardoor vestigingen veel jongeren zich buiten het dorp. De dorpsraad vroeg daarom aan de gemeente te onderzoeken of er snel goedkopere huizen konden worden gebouwd. ,,Dit plan aan de Denneweg leek het snelst realiseerbaar, de grond is van ons en met Wooncompagnie konden we vlot zaken doen’’, laat Beemsterboer weten.

Volgens de wethouder zijn meerdere bouwplannen de komende jaren nodig om de vergrijzing van Callantsoog tegen te gaan. ,,Toch adviseren wij de gemeenteraad om nu niet door te gaan. Wij ontwikkelen voor de inwoners van Callantsoog. We doen dat ook graag mét hen. Als een plan dan op zoveel weerstand stuit, kan ik niet anders dan de gemeenteraad adviseren om niet door te gaan met het plan. Ergens vind ik dat jammer, maar aan de andere kant is het belang van de inwoners groter dan van de gemeente. De grote opkomst en het duidelijke geluid van de inspraakavond wil ik niet weerleggen. Ik weeg de mening van het dorp, zoals bij alle besluiten, zwaar,” zegt Beemsterboer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.