Ook N245/Westerweg in Schagen gaat op de schop

Ook N245/Westerweg in Schagen gaat op de schop
Een overzicht van de geplande wegwerzaamheden in en rondom Schagen. (bron: provincie Noord-Holland).
Schagen

Nog voor het eind van het jaar gaat de N245/Westerweg dicht voor onderhoud.

Momenteel wordt er gewerkt aan de Zuiderweg, eind deze maand gaat de basculebrug over het Noordhollands Kanaal ruim een week dicht. Aansluitend daaraan, op 10 november, begint de provincie Noord-Holland aan ingrijpend onderhoud van de N245/Westerweg. Een groot gedeelte van de weg krijgt nieuw asfalt. Daarnaast worden de verkeerslichten vernieuwd.

Beperken

Voor het werk moet de weg volledig worden afgesloten. De provincie streeft er naar de overlast te beperken, meldt woordvoerder Jean de Nijs. ,,Daarom gaan we zoveel mogelijk ’s avonds en ’s nachts werken.’’

De weg wordt dan tussen 8 uur ’s avonds en een uur of 7 ’s morgens geheel afgesloten. Dat kan natuurlijk een probleem zijn voor bedrijven die op bedrijventerrein Lagedijk zitten. De Nijs: ,,We weten niet hoeveel bedrijven er daadwerkelijk ’s nachts actief zijn. Maar voor we aan het werk gaan nemen we contact op met de ondernemers daar. Dat geldt ook voor de sportclubs die aan de weg zitten.’’

Stoplichten

Als eerste gaat het wegdeel van de kruising Sportlaan tot de Hofstraat er uit. Dit gebeurt vanaf 10 november. Vanaf 1 december is het dan de beurt aan het wegdeel Hofstraat/Zuiderweg. Begin 2015 wordt ook nog gewerkt aan de stoplichten bij de Warmenhuizerweg.

Is het daarna gedaan? Nee: in het voorjaar van 2015 gaat de provincie aan het werk op de N248 tussen Kolhorn en Middenmeer. De weg krijgt nieuw asfalt, de bruggen worden aangepakt.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons