Binnenpretjes

Anouk Haakman

Hier, tussen de schat aan boeken en rekken vol prullaria, schieten mijn ogen alle kanten op.

Het is een soort scannende manier van kijken waardoor die spreekwoordelijke speld in een hooiberg opeens kan oplichten. Want hoewel Noppes de Bijenkorf onder de kringlopen is, om met de woorden van de bedrijfsleider John Spruit te spreken, moet je natuurlijk wel zoeken.

Nu ik hier als verslaggever zit, zie ik die geconcentreerde blik ook bij de klanten, maar ik zie ook iets anders. Binnenpretjes, lichtjes in de ogen, gezichtsuitdrukkingen die zeggen: ’Yes! Ik heb mijn geluksdag’.

Maar deze mensen hebben de miljoenenklapper niet gewonnen, ze hebben een schilderijtje gevonden. Of een prachtige kerstbal die ze vroeger tot hun grote spijt aan diggelen hebben laten vallen. Ze hebben een schat gevonden. Uit de reacties van klanten die we optekenen op deze pagina’s, blijkt dat ook.

Kijk, je moet niet naar Noppes gaan omdat je een blauwe theepot met roze bloemetjes zoekt. De kans dat-ie er staat, is misschien net zo klein als de kans op dat miljoen. Maar misschien staat er wél eentje met groene bloemetjes. Je weet maar nooit.

Dus is het zo’n dag en heeft de kat in huis gepiest, kreeg je een parkeerboete of viel je koffie over het toetsenbord: ga even kringlopen. Het kan zomaar tóch opeens je geluksdag worden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen