Zeemacht opnieuw winnaar streekderby met Texel’94

Frans Hopman
Texel

Voor de tweede maal dit seizoen kroonden de zaalvoetballers van Zeemacht zich tot winnaar van de streekderby met Texel’94. In Den Burg werd het vrijdagavond 3-4 voor de Helderse ploeg.

Na de 10-3 thuisoverwinning van Zeemacht eerder deze competitie kenden beide teams in de return een aftastend begin. De strijd ontbrandde enigszins toen Jeffrey Egberts na elf minuten voor 0-1 zorgde. Niet veel later gevolgd door het tweede Helderse succesje, ditmaal verzorgd door de sterk spelende David Albert. De snelle aansluitingstreffer van Jesper Arkenbout wakkerde het vuurtje bij de thuisploeg aan en hield alle opties open voor het tweede bedrijf.

Na de ruil nam het meer geslepen Zeemacht rap een voorschot op de overwinning. Binnen twee minuten tekende aanvoerder Melvin Damsma voor 1-3, waarna Albert even later eveneens doelman Dennis Schouwstra verschalkte. In een levendige wedstrijd raakte Zeemacht de lat en zag Texel’94 een inzet op de kruising eindigen.

Texel’94 trachtte iets aan de achterstand te doen, maar Zeemacht hield geruime tijd gemakkelijk stand. Dat veranderde acht minuten voor tijd met de 2-3 van Arkenbout. Nadat Pieter-Jan Eelman twee minuten voor het einde met een schot via de binnenkant van de paal de 3-4 had aangetekend, was de resterende tijd voor Texel’94 te kort om nog serieus jacht te maken op de gelijkmaker. Opvallend aan Texelse zijde was het meespelen van Ruben Duinker. Hij onderging afgelopen najaar een liesoperatie en kende vrijdagavond een verrassende rentree.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.