Verkoop Slotervaartziekenhuis onzeker

Verkoop Slotervaartziekenhuis onzeker. Archieffoto

Verkoop Slotervaartziekenhuis onzeker. Archieffoto

Janneke van Beusekom
AMSTERDAM

De overname van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam door zorgondernemer Loek Winter staat op losse schroeven. De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam plaatst grote vraagtekens bij de voorgenomen verkoop.

De onafhankelijk bestuurder van de holdings van het ziekenhuis, Charlotte Insinger, moet nu beslissen over de deal met de MC Groep van Winter. Dit heeft de Ondernemingskamer woensdag bepaald.

De erven van grootaandeelhouder Jan Schram in het Slotervaart hadden in oktober met Winter een overeenkomst gesloten enkele dagen voordat de Ondernemingskamer de aandelen onder bewind liet stellen. Ze eisten nu in een spoedprocedure groen licht voor de deal.

Maar volgens voormalig ziekenhuisdirecteur Aysel Erbudak is de verkoop onrechtmatig nu de erven Schram geen zeggenschap meer hadden over hun belang. Die hadden via een aandelenemissie een lening van 5 miljoen euro omgezet in aandelen. Het belang dat Erbudak en haar kinderen hadden via Meromi Holding, verwaterde daardoor tot minder dan 1 procent. De Ondernemingskamer gelastte daarop een onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij Delta Onroerend Goed, de holding van de familie Schram.

Winter zei niet op de hoogte te zijn geweest van het onderzoek bij Delta. Inmiddels had hij voor de overname overeenstemming met Zorgverzekeraar Achmea en huisbank ING bereikt. Ook de raad van bestuur, raad van commissarissen, het bestuur van de medische staf, ondernemingsraad en cliëntenraad van het Slotervaart schaarden zich achter de overname.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.