Oehoe Pluisje is gevangen

hoorn

De oehoe Pluisje is weer terug op het nest. De vogel, die driekwart jaar geleden ontsnapte bij Sfeerboerderij Jan Cees Lont in Nieuwe Niedorp, is zaterdagavond gevangen bij het politiebureau in Hoorn.

Agenten zagen de uil er rondlopen en -vliegen. Valkenier Theo Bezem had vervolgens weinig moeite om de vogel te vangen. Pluisje zat op een balkon, waar de valkenier hem lokte met een kuikentje. De uil sprong echter spontaan op zijn handschoen, vertelt Jan Cees Lont. Pluisje is nu weer thuis.

Hij verdween driekwart jaar geleden, maar bleef altijd zwerven in de streek. Zeker de laatste tijd liet de vogel zich steeds meer zien. Pluisje werd zo populair dat hij een eigen Hyves-pagina kreeg, hetgeen weer de nodige publiciteit opleverde.

,,We hebben het idee dat Pluisje eerst verwilderde, maar de laatste tijd toch weer de mensen opzocht. Waarom, dat begrijpen wij ook niet.''

Inmiddels zit pluisje weer in de voliere van Sfeerboerderij Cees Lont. Of hij weer mee zal doen aan de roofvogelshows die daar elk weekeinde gehouden worden? Dat kijken ze nog even aan, zegt Lont.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.