Crematorium Zaandam buigt zich over bushalte

© Archieffoto

Ivo Laan
Zaandam

Het crematorium aan de Wibautstraat in Zaandam gaat bekijken welke stappen er kunnen worden genomen tegen het verplaatsen van de bushalte voor de deur.

Als gevolg van het invoeren van een snellere dienstregeling wil vervoersbedrijf Connexxion de halte voor het crematorium en de hotels verplaatsen. Daardoor moeten bezoekers voor een uitvaart en toeristen voor de hotels op het terrein verder lopen.

,,Er komen aardig wat mensen met de bus, vooral ouderen’’, zegt een woordvoerster van PC Uitvaart. ,,Ook voor de begraafplaats. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer is voor ons erg belangrijk.’’

Lid van de Reizigers Adviesraad Amsterdam-Zaanstreek Gerard Balke vreest dat er weinig tegen het besluit van Connexxion gedaan kan worden. ,,De halte wordt niet geschrapt maar verplaatst. En de afstand valt nog steeds binnen de wettelijke normen.’’ De norm is namelijk een maximale loopafstand van 800 meter naar een halte. Balke heeft de reizigersgegevens opgevraagd bij Connexxion.

Connexxion besloot de halte voor het crematorium te laten vervallen vanwege de nieuwe doorsteek aan de zuidkant van de Thorbeckeweg naar busstation de Vlinder. Zo zijn de bussen een minuut sneller. Het college van b en w van Zaanstad wil graag dat een van de drie buslijnen die verlegd worden, toch de halte aan blijft doen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.