NEC maat te groot voor Volendam

Danja Koeleman

Een ‘eredivisiewaardige ploeg’, noemde FC Volendam-trainer Hans de Koning NEC in de aanloop naar de wedstrijd van gisteravond in het Kras Stadion. En dat klopte, want de uit de eredivisie gedegradeerde gasten uit Gelderland waren gewoonweg een maat te groot voor zijn formatie: 0-2.

NEC bleek simpelweg over meer kwaliteit te beschikken. Het verschil kwam het duidelijkst aan het licht in balbezit. Waar spelers van de thuisclub soms met uiterste lichaamsinspanningen erin slaagden de bal bij een medespeler af te leveren, combineerde de degradant uit de eredivisie soepel. Met aanvallers als Sjoerd Ars en de Iraanse WK-ganger Alireza Jahanbakhsh waren de Nijmegenaren bovendien voortdurend gevaarlijk. Na ruim een kwartier moest Volendam-keeper Erik Heijblok het antwoord schuldig blijven op een prachtig geplaatste kopbal van Ars.

Met Henk Veerman, en later ook debutant Guyon Philips, hoopte Volendam na de rust offensief iets te kunnen forceren. De tweede helft was echter nauwelijks tien minuten bezig of invaller Christian Santos kopte bij de tweede paal 0-2 binnen uit een (door scheidsrechter Higler wat gemakkelijk toegekende vrije trap) van Kevin Conboy.

Volendam kreeg nog wel kleine kansjes, maar NEC kon het duel gecontroleerd uitspelen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen