Drievoudige moord Purmerland in Opsporing Verzocht

Drievoudige moord Purmerland in Opsporing Verzocht: Archieffoto DNP.nu/Jelle Brandsma

Ron Amesz
purmerland

Het programma Opsporing Verzocht van de AVRO (Nederland 1) besteedt vanavond aandacht aan de drievoudige moord in Purmerland (gemeente Landsmeer).

Dinsdagavond 20 december 2011 trof de politie na een melding de levenloze lichamen van twee mannen aan op een verlaten parkeerplaats aan het Burgtpad. Ze bleken te zijn doodgeschoten. Vier weken later, op 19 januari, werd in het Noordhollands kanaal een derde lichaam van een man gevonden. Ook hij bleek door een vuurwapen om het leven gebracht. De recherche ontdekte al snel dat de drie slachtoffers enkele uren voor hun dood contact met elkaar hadden.

De politie startte direct een groot onderzoek op en hoopt door de uitzending van Opsporing Verzocht, van vanavond, meer tips binnen te krijgen om deze gewelddadige moorden op te kunnen lossen. De politie laat in de uitzending beelden zien van personen die nog niet eerder vertoond zijn. De betrokkenheid van deze personen bij de drievoudige moord wordt onderzocht. De politie houdt rekening met een mogelijke afrekening in het criminele circuit. Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van € 20.000,- voor de gouden tip. Al eerder zond Opsporing Verzocht een item uit over deze zaak. Dit leverde tips op die de politie in onderzoek heeft.

Opsporing Verzocht begint vanavond om 21:30 uur en wordt morgenochtend om 11:15 uur herhaald op Nederland 2. Heeft u meer informatie over deze zaak? Belt u dan met het Team Grootschalige Opsporing van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.