Bedreiging raadslid Vincent Koerse blijkt pesterij te zijn

Redacteur Waterland
monnickendam

De jongen die Vincent Koerse, duoraadslid van GroenLinks Waterland, met de dood heeft bedreigd, blijkt zelf slachtoffer te zijn van pesterijen. Schoolgenoten zouden onder zijn naam, Edser Stuursma, een doodsbedreiging onder een filmpje van Koerse op YouTube hebben gezet.

Koerse deed aangifte en de politie onderzocht de zaak. Al snel bleek het om een 15-jarige jongen uit Friesland te gaan. Koerse: ,,Ik heb contact met zijn moeder gehad en Edser blijkt zelf ook slachtoffer te zijn.’’ Koerse zegt opgelucht te zijn. ,,Na de bedreiging keek ik toch extra achterom. Je weet niet met wie je te maken hebt. Maar de politie kwam er al snel achter dat het iemand uit Friesland was. Dat nam al een beetje angst bij me weg, vanwege de afstand. Nu blijkt er zo’n verhaal achter te zitten. Ik vind het voor Edser overigens wel erg sneu.’’

Volgens Margreet Stuursma, de moeder van Edser, is haar zoon vaker gepest. ,,Wij zijn door de politie gebeld en zijn erg geschrokken van de ophef. Edser heeft naar de filmpjes van Koerse gekeken voor een schoolwerkstuk, maar heeft zeker geen doodsbedreiging geplaatst. Dat zou hij nooit doen.’’ Volgens haar zijn er rond die tijd meer accounts op die school gehackt en is er ook een leraar digitaal bedreigd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.