'Verraad' in Medemblikker drugsscene

Redacteur West-Friesland
MEDEMBLIK

Chris S.uit Medemblik voelt zichzelf geen dealer. Justitie trapt volgens in het rookgordijn van de ’grote jongens’, zo bleek woensdag in de Alkmaarse rechtbank.

Na een tip volgde deze zomer een inval. S.had deze zomer inderdaad ruim 20 gram cocaïne in huiskamer. Maar dat was geen handel, beklemtoonde hij voor de Alkmaarse rechtbank. ,,Het WK voetbal stond op het punt van beginnen en zo’n feestje is niet compleet zonder een snuif van dit spul.’’

De agenten vonden de coke, speed, een weegschaaltje, verpakkingen en een lijstje van de nog onbetaalde leveranties. En dan is er nog ’Sacha’, bedrijfsleidster van een van de cafés in de stad. Zij is ook verhoord en verklaarde dat ze al anderhalf jaar langs wekelijks wat ’wit spul’ van Chris betrok.

De verdachte zelf is verontwaardigd dat zij nu de getuige is voor het OM: temeer omdat de vrouw zelf gebruikt en omdat het café nu voor de tweede keer op last van de burgemeester is gesloten vanwege drugsoverlast. ,,Zij veegt haar eigen straatje schoon’’, zei S.boos over dit verraad.

Advocaat Deijkers wil dat Chris snel uit voorlopige hechtenis vrij komt. De man betert zijn leven en wat belangrijker is: hij moet wel ’clean’ zijn: De Medemblikker wil een nier afstaan aan zijn ernstig zieke zus.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen