Dority mag de lijnen uitzetten bij Den Helder Suns

Basketbalclub Den Helder Suns heeft met spelverdeler LaVonte Dority (25) de beoogde spelverdeler in huis gehaald.

Dority was reeds bekend bij de zojuist aangestelde Suns-hoofdcoach Peter van Noord, die op zoek was naar natuurlijk leiderschap voor het beoogde team. ,,Lavonte heeft gezien zijn (basketbal) achtergrond alle benodigde capaciteiten in zijn bagage om bij de Suns aan de slag te gaan. Wij willen op deze positie een speler met ervaring en uitstraling, een voorbeeld voor de ploeg en de Helderse basketballcommunity’’, aldus Van Noord.

De uit Chicago afkomstige Dority studeerde in 2014 af aan de gerenommeerde Valparaiso University, waar hij in zijn slotseizoen werd gekozen in het First Team All-Horizon Conference. Vervolgens tekende de fysiek sterke guard zijn eerste profcontract bij de Duitse Pro A-ploeg Kircheim Knights, waar hij goed voor de dag kwam. Door privé-omstandigheden aan het thuisfront moest hij het seizoen 2015-2016 verstek laten gaan om vervolgens aan de slag te gaan in de Italiaanse Serie C-competitie, waar hij bij Francavilla Fontana furore maakte afgelopen seizoen.

De clubleiding van Den Helder Suns meldde in een eerder stadium in deze krant te streven naar een selectie van twaalf spelers. ,,Twee Amerikanen, één zogeheten A-Nederlander en twee B-Nederlanders. Dat is het uitgangspunt. De rest komt uit de eigen regio, uit eigen stad.'' Het team start de voorbereiding rond 1 september.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.