Vier aanhoudingen na bedreiging IJmuidenaar in Heemskerk

Patrick van den Hurk
heemskerk

De politie heeft gisteravond vier jongeren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de bedreiging van een IJmuidenaar. Die zou bij de Deborah Bakelaan in Heemskerk in de omgeving van de zogenaamde 'blauwe flat' zijn bedreigd met een vuurwapen.

De IJmuidenaar vertelde dat hij even voor half acht woorden had met twee meisjes. Een van deze meisjes belde na het incident en kort daarop kwam een aantal jongens aanlopen. Een van deze jongeren zou de IJmuidenaar vervolgens hebben bedreigd met een vuurwapen en daarna zijn weggelopen richting de Laan van Assumburg.

Na de melding van de bedreiging is de politie direct op zoek gegaan naar de groep jongeren. Drie jongens die aan het opgegeven signalement voldeden werden even later aangehouden in de Louis Couperusstraat. Een vierde verdachte, een 21-jarige man uit Alkmaar, werd eveneens aangehouden.

Op het bureau bleek dat de drie aangehouden jongens de man niet met een vuurwapen hebben bedreigd. De 21-jarige Alkmaarder is echter nog wel verdachte. De politie zoekt nog naar getuigen of mensen die iets meer weten van het voorval. Ze kunnen bellen met de recherche van basisteam IJmond-Noord op 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.