Lintjes Heiloo: 'Aandacht voor een ander'

Van links naar rechts Ton van Doorn, Arie van Driel, Ted Herkes, burgemeester Hans Romeyn, Mona Burgering, Matthijs de Moel, Jan Haan.
Heiloo

Aandacht besteden aan een ander, dat was de rode draad van burgemeester Hans Romeyn bij de uitreiking van de lintjes in Heiloo.

Mona Burgering kreeg een versiersel als ’organisatietalent’, gedurende haar veertig jaar als vrijwilligster bij voetbalvereniging HSV. Thea Herkens kreeg als ’mensenmens’ een onderscheiding voor haar vele vrijwilligers werk in de IJmond en in Heiloo, waar ze onder andere het Wmo-beleid heeft helpen vormgeven en de Uitmarkt heeft gepresenteerd. Ton van Doorn houdt al dertig jaar Heiloo helemaal vrijwillig schoon en bezoekt heel veel ouderen die alleen wonen, naast zijn inzet voor de Willibrordusparochie.

Ridder

De enige die benoemd is tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is Arie van Driel, die in de jaren tachtig pionierswerk verrichtte met juridische bijstand aan vluchtelingen. De ’bevlogen advocaat’ geniet nog altijd landelijke bekendheid op dit gebied. Jan Haan heeft zich decennialang vooral ingezet voor de ouderen in de Heilooër samenleving, via de Anbo maar ook via de Buurtbus. Voor Matthijs de Moel was er een lintje vanwege zijn grote hart voor de sport, als vrijwilliger voor badminton, maar ook andere sporten, en zijn functies in de Sportraad Heiloo en zijn inspanningen voor sport op basisscholen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen