Onthutsend Zwaluwen verliest thuis van Jodan Boys

Hoorn

Zwaluwen'30 heeft voor het eerst dit seizoen verloren. Op eigen veld pakte Jodan Boys uit Gouda verdiend de drie punten, 1-3

Zwaluwen'30 begon de wedstrijd nog wel voortvarend. Een kwartier lang hadden de gasten, die vorig jaar met 7-0 verloren in Hoorn, niets te vertellen. Terry Bóné opende verdiend de score op aangeven van Niels Joren.

Nadat Wouter van den Herik geblesseerd het veld moest verlaten, zakte het niveau van de thuisploeg als een pudding in elkaar. Geen beleving, geen strijd, geen inzet. Jodan Boys maakte hier optimaal gebruik van. Nadat ze al een keer of vier gewaarschuwd hadden, was het de vijfde keer wel raak. Kees Graafland kopte raak.

Nog geen twee minuten later maakte diezelfde Graafland er 1-2 van. Jerrold van den Eeckhout verdedigde heel slecht uit waardoor Remco de Rijk zo weer kon voorzetten op spits Graafland.

Ook in de tweede helft was het armoe troef bij Zwaluwen dat enkel een schotje van Esseboom produceerde. De bezoekers, die nog geen wedstrijd hadden gewonnen, speelde slim en counterenden door opnieuw een goal van Graafland naar de 1-3.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen