Fietstunnel Westelijke Randweg in Heemskerk bijna voltooid

Redacteur Kennemerland
Heemskerk

De fietstunnel onder de Westelijke Randweg (N197) is bijna voltooid. Volgend weekeinde wordt de randweg afgesloten voor alle verkeer. Dat is vanwege het asfalteren. Daarna wordt het bouwwerk nog in detail afgewerkt.

De fietstunnel, die de Gladiolenlaan (Beverwijk) verbindt met de Kleine Houtweg (Heemskerk), wordt volgens plan medio oktober vrijgegeven voor de fietsers. Dan moet de aannemer, Gebr. Beentjes, klaar zijn.

Er is veel om deze stunnel te doen geweest. Omwonenden hadden hem liever niet gezien. Zij vrezen voor overlast. Een eenvoudige, en veel goedkopere fietsoversteek over de randweg had volgens hen volstaan. Maar de provincie, opdrachtgever, was niet te vermurwen.

Anderszijds: de aanleg van de Westelijke Randweg doorbrak een eeuwenoude route tussen Beverwijk en Heemskerk. Met de opening van de fietstunnel wordt deze route in ere hersteld.

De afsluiting van de Westelijke Randweg geldt het deel tussen de Rijksstraatweg en de Plesmanweg. Dat duurt van vrijdag 13 september 20 uur tot maandagochtend 16 september 6 uur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.