Raadslid Vermooten vindt uitspraken wethouder Pieter Kos ’krom en ondoordacht’

Marinus Vermooten.

Marinus Vermooten.

Arie Booy
Den Helder

’Kromme, ondoordachte uitspraken’, noemt raadslid Marinus Vermooten de uitspraken van wethouder en lijsttrekker Pieter Kos van de Stadspartij over lokale partijen.

,,Met verbazing heb ik de uitspraken van Pieter Kos in de Helderse Courant gelezen waarin hij een sneer geeft richting lokale partijen. In de verkiezingsretoriek van Kos komen verschillende partijen er volgens hem niet best van af. Eigen belang (Gemeentebelangen) en opportunisten (Seniorenpartij) verneem ik uit zijn mond. Twee partijen worden hiermee bedoeld waarvan nog niet eens de speerpunten wereldkundig zijn gemaakt.”

Vermooten herinnert er fijntjes aan dat Kos destijds als wethouder in het zadel is gekomen ’dankzij een raadslid van een lokale partij’. ,,Pieter Kos is een bestuurder die zelf ternauwernood een motie van wantrouwen (16-15) heeft overleefd en slechts met dank aan vooral de lokale partijen zijn werk als wethouder kon voortzetten.” Volgens hem zijn er ongetwijfeld politici die een eigen belang nastreven, ’maar dat gebeurt bij alle partijen’.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.