Midwouder ‘Boogie’ voor het zwembad

Redacteur West-Friesland
MIDWOUD

De historische vereniging Midwoud/Oostwoud heeft zaterdag het jaarlijkse ‘Boogie’ uitgereikt aan het bestuur en vrijwilligers van het zwembad in het dorp.

In een volle cultuurzaal van café De Post ging alle aandacht eerst uit naar de museumstoomtram Hoorn/Medemblik en de betekenis van de tramlijn voor de dorpen. Directeur René van den Broeke kreeg het eerste exemplaar van het jaarboek van de vereniging in handen.

Elk jaar wil de historische vereniging een persoon of instelling eren met het ‘boogie’, oftewel een pluim. Dit keer ging die eervolle vermelding naar de Het Zwembad aan de Tripkouw. Opgericht in 1959 is het oudste openluchtbad in de omtrek. Het draait volledig op vrijwilligers en koopt de professionele krachten tijdens het zwemseizoen in van een overkoepelende stichting in de gemeente Medemblik.

Volgens voorzitster Yvonne Pater-Kuit van de vereniging is het bad een van de belangrijkste voorzieningen voor jong en oud in de dorpen, en blijft het door de moderniseringen opvallend goed ‘bij de tijd’. Bestuurslid Robbert van Meulen van Het Zwembad nam het ‘boogie’ en de bloemen in ontvangst. Na afloop gaf de fanfare OKK een optreden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen