Dag van de Dijk met tal van activiteiten

Redacteur West-Friesland
hoorn

De oplevering van de vernieuwde Zuiderdijk is een schatkamer vol verhalen waard. Vandaar dat er zaterdag - de Dag van de Dijk - op drie plaatsen speciale verhalenkamers zijn ingericht, door de stichting Op Roet en het Hoogheemraadschap.

In herberg ’t IJsselmeer en het kerkje van Oosterleek vertellen inwoners van het gebied hun eigen verhaal, vanaf 13 uur. Bij de vuurtoren zijn demonstraties van het ambacht ’Steenzetten’, even verderop geeft aannemingsbedrijf Ploegam/Van den Biggelaar tekst en uitleg over het werk.

In Schellinkhout wordt bij het vogelreservaat door IVN en KNNV verteld over de vogelpracht. De Midgetgolfbaan is geopend, terwijl in de Martinuskerk een verhalenkamer is. Hier is ook een informatiestand van het schap. Op het strandje van het dorp is een workshop kitesurfen. Het Poldergemaal bij de Grote Molen is open voor bezoekers.

In Hoorn is de brandweerkazerne een verhalenkamer, vanaf 11 uur. Archeologen geven lezingen over de cultuurhistorie. Op de Schellinkhouterdijk zijn kinderactiviteiten, terwijl het dierenasiel om 13 uur het nieuwe onderkomen opent. Er rijden pendelbusjes voor wandelaars tussen De Nieuwe Wal (Hoorn), Schellinkhout en Oosterleek.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen