Locatieprofiel Gemini Ziekenhuis Den Helder definitief

Bo-Anne van Egmond
Den Helder

Het locatieprofiel van het Gemini Ziekenhuis, waarvan een concept in april werd gepresenteerd, is definitief geworden. Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.

In het concept stond dat de nieuwe verpleegafdelingen nog voor de zomervakantie zouden worden ingevoerd. ,,Dat is gewijzigd naar 1 september, zo hebben we iets meer tijd om alles goed in te richten'', zegt woordvoerster Rinske de Wit - Brandsma.

De nieuwe verpleegafdelingen zijn: acute opname, intensieve zorg, chirurgische specialismen, beschouwende specialismen, oncologie, ouderengeneeskunde, moeder en kind, dagbehandeling.

De verpleegkundige advies raad, cliëntenraad Gemini en ondernemingsraad hebben positief gereageerd op het voornemen. De raad van bestuur heeft het locatieprofiel in nauw overleg met het bestuur van de medische staf voorbereid.

Met de invoering van de nieuwe verpleegafdeling worden 33 voltijdbanen geschrapt. Een deel van de vermindering wordt behaald door natuurlijk verloop en door het niet verlengen van contracten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.