Onwaarschijnlijk hoge productie Jorn Smits voor Kras/Volendam

Redactie Waterland
aalsmeer

Kras/Volendam was zaterdag de sterkste in de ’Noord-Hollandse derby’ tegen Fiqas/Aalsmeer. Het duel in de Bene-League werd met 25-28 gewonnen. Jorn Smits maakte liefst zeventien van de 28 Volendamse treffers, een werkelijk onwaarschijnlijk hoge productie.

De ploeg van coach Mark Schmetz staat na deze overwinning nog altijd slechts vijfde met negen punten. Het zijn er echter wel evenveel als de nummer vier, het Belgische KV Sasja. United Tongeren (vijftien punten), OCI-Lions (dertien) en Initia Hasselt (twaalf) vormen de iets afgetekende kopgroep.

In de eerste helft leek Smits met 5-8 al een gaatje te slaan met de Aalsmeerders, maar de thuisclub kwam terug in de wedstrijd en boog de score om naar 10-9. Bij de rust was evenwicht: 12-12.Nadat Smits – wie anders? – de eerste treffer in de tweede helft had gemaakt, moest Volendammer Jaap Beemsterboer met een directe rode kaart het veld verlaten. Aalsmeer nam na deze domper voor de Volendammers licht het voortouw, maar de bezoekers kwamen steeds weer langszij. Totdat er via Randy Duin, Joey Duin en Geert Hinskens een kleine voorsprong werd gepakt: 20-22.

De ongrijpbare Smits voerde daarna hoogstpersoonlijk de score op naar een veilige marge.

Joey Duin en Hinskens maaken ieder drie treffers, Randy Duin en Boj van Limbeek twee en Beemsterboer, voordat hij werd heengezonden, eentje.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.