‘Reis door het Waddengebied’ op televisie

DEN HELDER AAN ZEE

Fort Kijkduin in Den Helder was donderdag het decor van een preview van de waddendocumentaire ‘Reis door de Wadden’. Deze film vertelt het verhaal over het verleden, heden en toekomst van het Waddengebied van Nederland tot Denemarken. De eerste twee afleveringen over Noord-Holland en Friesland zijn tijdens de preview aan bijna 30 belangstellenden getoond. Vanaf zaterdag 8 januari wordt de film in delen bij de NCRV uitgezonden.  

Gedeputeerde Rinske Kruisinga gaf de aftrap: “ Dat de preview hier plaats vindt in Den Helder is omdat we hier bij Paal 0 staan; het begin van de internationale Waddenzee. En natuurlijk ook omdat de eerste aflevering over de Noordhollandse Wadden gaat.”

De film is gemaakt door Manfred van Eyk van Viverra Films en mede tot stand gekomen met een bijdrage van Leader. Doel van de film is bewustwording bij het grote publiek over de ecologische en cultuurhistorische waarde van het Waddengebied. Sinds de zomer van 2010 staat het Waddengebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.