Tennisclub ETC krijgt koninklijke erepenning uitgereikt op eeuwfeest

Tennisclub ETC krijgt koninklijke erepenning uitgereikt op eeuwfeest
Penningmeester Gerrit Harlaar van ETC neemt de felicitaties in ontvangst van Jan Baas.
© Foto Marcel Rob
Enkhuizen

De jubileumreceptie van de 100-jarige Enkhuizer Tennisclub werd er zaterdagmiddag één met een koninklijk randje. Burgemeester Jan Baas reikte het bestuur van de jubilerende vereniging zowel de zilveren legpenning van de gemeente Enkhuizen als de koninklijke erepenning uit. Dit tot grote verrassing van zowel het bestuur als de massaal toegestroomde tennissers en oud-leden.

Het begon allemaal precies een eeuw geleden, toen een aantal sportieve Enkhuizers tijdens een ijskoude schaatstocht naar Andijk op het idee kwam om een tennisclub op te richten. Op 2 februari 1917 was het zover: de club werd officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zij telde 17 leden en het destijds nog vrijwel onbekende tennisspel werd gespeeld op de ’Eerste West-Friesche Sport- en Rolschaatsenbaan’ aan het Westeinde. Na omzwervingen over verschillende locaties in Enkhuizen is het huidige tennispark Het Rietbos aan de Gouw sinds 1979 de thuisbasis.

Tegenwoordig telt ETC zo’n 600 leden en is het een vereniging met een lange historie. Zij mag zich nu scharen onder de vier tennisclubs in het district Noord-Holland Noord die de 100 jaar hebben aangetikt.

Voorzitter Arno Damhuis is blij: „ETC telt een grote groep vrijwilligers die zich enorm inzet en de club is financieel gezond. Wij hebben ook altijd alle medewerking van de gemeente gekregen. Wel zou ik graag zien dat de jeugd meer gaat tennissen. Bewegen is belangrijk voor ons allemaal.”

Eén van de enthousiaste jeugdleden is Finn Tichelaar die op 2 februari zijn tiende verjaardag vierde en zijn geboortedag dus deelt met de Enkhuizer Tennis Club. Daarom werd hij in het zonnetje gezet. Finn kreeg het speciale blauwe jubileumshirt en hij mocht samen met trainer Yuri Moegio als eerste de nieuwe aanwinst in gebruik nemen: de Tri-tennis. Yuri: ,,De Tri-tennis is een soort tennismuur van nylon. Als je er tegenaan slaat, komt de bal perfect rustig terug, waardoor je de techniek van zowel forehand als backhand goed kunt oefenen. Dit is een prachtige aanvulling op onze trainingen.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen