Het blijft rommelen rond de automarkt

Redacteur Kennemerland
Beverwijk

Het rommelt nog flink rond de toekomstige Automarkt Beverwijk. Een aantal autohandelaren heeft uit onvrede met de opstelling van hun eigen belangenvereniging BAU een nieuwe club opgericht, genaamd BIAN.

De BIAN wil in tegenstelling tot de BAU wel samenwerken met de organisatoren van de automarkt in Beverwijk, die op dinsdag 3 april zijn eerste editie moet beleven.

De Automarkt Beverwijk wordt de voortzetting van de Automarkt Utrecht, die sinds jaar en dag bij de Veemarkthallen plaatsvindt. Utrecht wil dat gebied gaan bebouwen met woningen en de wekelijkse automarkt, waar veel Zuid- en Oost-Europese opkopers op afkomen, moet weg. Gekozen is voor Beverwijk als nieuwe vestigingsplaats. Maar de autohandelaren zijn daar over verdeeld.

De belangenvereniging van autohandelaren, de BAU, mikt op het Gelderse Bemmel als nieuwe vestigingsplaats voor de automarkt. Het initiatief hiertoe is afkomstig van BAU-voorzitter Aard Visser, die zelf een plan heeft ontwikkeld voor een grote Expohal met een handelsterrein er omheen. De gemeenteraad van Lingewaard, waar Bemmel in ligt, heeft dit plan echter afgewezen.

De autohandelaren die de BIAN hebben opgericht, worden nu geroyeerd als lid vand de BAU, meldt Visser. Die nog lang niet klaar is met de plannen in Bemmel. Die acht hij nog altijd kansrijk, en bovendien heeft hij elders in Gelderland nog twee ijzers in het vuur, zo meldt hij aan Dagblad Kennemerland.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.