Tegenstander profiteert van fouten RC Den Helder

Irene Bunel
Rugby

Na de zwaarbevochten zege op de rivaal uit Schagen, mocht rugbyclub Den Helder het gisteren opnemen tegen RC ’t Gooi. Thuis wist Den Helder nog met grote cijfers te winnen, uit werd het echter 24-12.

,,De mannen hebben een lekkere pot gespeeld’’, vertelde Gerwin Elands. ,,Maar uiteindelijk hebben we niet weten te winnen.’’ ’t Gooi staat met achttien punten op de voorlaatste plaats en heeft dit seizoen nog slechts twee wedstrijden gewonnen. Het team uit Den Helder doet het met acht winstpartijen een stuk beter, maar maakte zondagmiddag te veel fouten. ,,We vielen te veel terug op de voorwaartsen, terwijl we eigenlijk vanuit de driekwartlijn moesten spelen. De tegenstander was gewoon wat sterker en profiteerde goed van onze fouten.’’ Voor de rust kwamen de bezoekers daardoor niet tot scoren: 12-0. Richard Jongeleen wist in de tweede helft wel een try te scoren, waarna Raymond de conversie verzilverde. De eindstand van 24-12 kwam tot stand dankzij een try van Max Borsboom.

Komend weekeinde spelen de Helderse rugbyers hun laatste thuisduel van dit seizoen tegen Cas RC, uit Castricum. Met nog drie wedstrijden op het programma lijkt het team zich wederom te handhaven. Elands blikt alvast vooruit op volgend seizoen: ,,Het ziet ernaar uit dat er weer enkele jonge spelers doorstromen naar de selectie. Het is heel fijn als we die jongens weten te behouden en de selectie kunnen uitbreiden. Dat geeft veel meer mogelijkheden voor de toekomst, waarin we graag een niveau hoger willen gaan spelen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.